Hvem skal ordne opp når det utenkelige rammer?
Foto
Rosa Johnsen / Inventas

Rødt og SV refser privatiseringen av forsvaret

SVs Ingrid Fiskaa og Rødts Tobias Drevland Lund mener regjeringen må stanse MAST-prosjektet, som er i ferd med å privatisere IKT-driften i forsvarssektoren. – Det å privatisere, ikke bare lagring av Forsvarets data, men drifta av IKT-tjenester, det er å gi fra seg kontrollen på livsviktig infrastruktur og data som vi trenger i krise og krig, sier Fiskaa til Klassekampen.

Les artikkelen på Klassekampen sine nettsider (innlogging kreves for fullversjon)

Statssekretær i Forsvarsdepartementet Bent-Joacim Bentzen (Sp) skriver i en e-post til Klassekampen at regjeringen har "en annen holdning til innleie av arbeidskraft enn det Solberg-regjeringen hadde, og det vil bli hensyntatt i den videre prosessen".

Leder i NTL Forsvar Stina Hassel uttalte til samme avis 28. juli at MAST-prosjektet har utviklet seg fra en skytjenesteansffelse til å omfatte så å si hele IKT-driften i forsvarssektoren. – Hvis de privatiserer ikke bare utvikling og vedlikehold, men også drift av IKT-systemene, vil det si at operasjon av norske våpensystemer vil være helt avhengig av private selskaper. Ordinær drift av Forsvaret vil være helt avhengig av private selskaper i fred, krise og krig, sa Hassel til Klassekampen.

Tema
Privatisering
Hei, jeg heter Isa. Hva kan jeg hjelpe med?