steinar fuglevaag_fotograf Sidsel Hjelme.jpg

Hva skjer med særalderspensjonen nå?

Onsdag 12. februar skulle være dagen som avsluttet en lang prosess med omlegging av særalderspensjonen for rundt 200.000 offentlig ansatte. Dette er yrkesgrupper som har ekstra store belastninger eller spesielle krav til stillingen, som gjør at de ikke kan jobbe til vanlig pensjonsalder. Vår fagforeningskollega og pensjonsekspert i Fagforbundet, Steinar Fuglevaag, svarer i Frifagbevegelse. 

blinderbiblio.png

LO imot forslaget om å avskaffe rektor som styreleder

I en offentlig utredning foreslås det en ny ledelsesmodell for universitetene og høyskolene. Flertallet vil at Kunnskapsdepartementet skal utpeke ett av de eksterne styremedlemmene til å være styrets leder. Mindretallet foreslår å videreføre dagens ordning der rektor er styrets leder. - LO støtter mindretallet og vil at rektor være styrets leder, sier LOs 1. sekretær Julie Lødrup. Det vil sikre faglig ledelse i styringen av universitetene og høyskolene, og sikrer en styreleder med grunnleggende innsikt i universitets- og høyskolesektorens egenart og legitimitet fra de ansatte og studentene ved institusjonen.

Brudd i forhandlinger om særaldersgrenser

Det er sterkt beklagelig at regjeringen ikke har vilje til å sikre pensjonsnivået for offentlig ansatte i stillinger med særlig store belastninger eller høy risiko og som derfor har særaldersgrense. Dette er rett og slett for dårlig og skuffende av regjeringen, sier Kjersti Barsok.

Les flere nyheter i nyhetsarkivet

Kommende aktiviteter

NTL der du jobber

NTL har en avdeling der du jobber

Medlemsnett

  • ditt medlemskap
  • lover og regler (Compendia)
  • dokumenter og debattforum

Nyheter fra NTLs organisasjonsledd

27.01.2020 Fra: NTL SPK

Dette bør du vite om fleksitiden din