På sommerpatrulje med NTL-bilen

NTL-sommerpartulje-Finnmark-2012-kvad.jpg

I løpet av en intens uke i juli fikk statlige arbeidsplasser i Finnmark besøk av en bil med tre NTL’ere på LO-sommerpatrulje. – En hektisk uke, men utrolig gøy, sier Cecilie Gjennestad, NTL’er og leder av ungdomsutvalget i LO i Finnmark.


Thin Lizzy på besøk på standen til LOs sommerpatrulje på Midnattsrock i Lakselv
Cecilie Gjennestad på sommerpatrulje

Med egen NTL-bil dro Cecilie Gjennestad (HV-17), Synnøve Haldorsen (Tollvesenet i Tana) og Ricky Mehmi (NAV arbeidslivssenter Vadsø) på LO-sommerpatrulje i Finnmark en uke i juli. Alle sitter i LOs ungdomsutvalg i Finnmark og er tillitsvalgte på sine egne arbeidsplasser.

– Siden vi var tre NTL’ere i samme bil, tok vi alle NTL-arbeidsplassne vi visste om og lagde oss en reiserute med NTL-profil. Jeg tror det gikk et lys opp for mange rundt omkring hva NTL er for noe – et LO-forbund, forteller Gjennestad.

De tre besøkte NTL-kollegaer i NAV, Forsvaret, Tollvesenet, Skatteetaten, Politiet, Vegvesenet, Kontoret for voldsoffererstatning, Mattilsynet, Konkurransetilsynet, Sametinget og NRK. På NRK i Karasjok arrangerte de egen fotosession for sommerpatruljen i NTL-bilen.

Thin Lizzy besøker LOs Sommerpatrulje på Midnattsrock i Lakselv

NTL’erne satte også opp stand på Midnattsrock-festivalen i Lakselv, som LO Ungdom i Finnmark var hovedsponsor for. – Og hvem kommer bort til standen vår med fagforeningsinformasjon? Thin Lizzy!

Arbeidsplassene som ble kontrollert av NTL-patruljen hadde stort sett veldig gode resultater. – Det viser seg at det er stort sett gode forhold på statlige arbeidsplasser i Finnmark. Det er ikke så mange sommervikarer heller, mest i NAV og NRK. Var det noe å sette fingeren på var det stort sett HMS-relatert, sier Gjennestad.

Stemningsfullt på midnattsrock