Kompetanse for arbeid og demokrati

skriv.gif

AOF Norge har gleden av å invitere til konferansen "Kompetanse for arbeid og demokrati" om basiskompetanse i arbeidslivet på Sørmarka Kurs- og konferansesenter 5. november. Konferansen tar blant annet utgangspunkt i Program for basiskompetanse som siden 2006 har bidratt til opplæring i grunnleggende ferdigheter for arbeidstakere og arbeidssøkere som har behov for det.

Mange voksne har svake lese- og skriveferdigheter, regneferdigheter og/eller digitale
ferdigheter. Det er anslått at så mye som 15 prosent av den voksne befolkningen i Norge har så svake grunnleggende ferdigheter at de kan ha problemer med å fungere i samfunnet. Undersøkelser viser at det er en nær sammenheng mellom svake basisferdigheter og arbeidsledighet, uførhet og lav lønnsinntekt for sysselsatte personer. Manglende lese- og mestringskompetanse har dessuten negativ innvirkning på livskvalitet.

I 2006 opprettet myndighetene Program for basiskompetanse i arbeidslivet (BKA), som gir
tilskudd til opplæring i grunnleggende ferdigheter for arbeidstakere og arbeidssøkere som har behov for det.

AOFs konferanse om basiskonferanse i arbeidslivet setter fokus på effekten av BKA programmet, sett fra flere hold.

Hvilken effekt har BKA programmet hatt, for individ?, for næringsliv og for samfunn? Har BKA programmet bidratt til økt basiskompetanse i arbeidslivet? Hva kan vi vente oss iht BKA programmet framover. På innlederlisten står statsråd Hadja Tajik, nestleder i LO Tor-Arne Solbakken, daglig leder i Proba Samfunnsanalyse Lars-Erik Becken, prosjektleder i kompetansetillitsvalgt-prosjektet Henning Knudsen.AOF Norge, representanter fra VOX samt bedrifter, tilbydere og deltagere fra BKA programmet.

Pris: 510,- inkl transport t/r Oslo og Sørmarkas lunsjbuffet

Programmet varer 10.00 - 15.15.

Påmeldingsfrist: 29.10.12 Påmelding: https://www.viaregi.com/registration/?dw2938a42263