- Et budsjett for fortsatt stø kurs, og vilje til satsing på fellesskapet

John-Leirvaag.jpg

- Rødgrønn styring over år har gitt oss et langt større handlingsrom enn landene rundt oss. Dette er et budsjett våre fagforeningskolleger i Europa bare kan drømme om, sier NTL leder John Leirvaag.

Dette er et budsjett for fortsatt stø kurs, og vilje til satsing på fellesskapet. Det er litt tidlig å se hvordan omdisponeringene regjeringen foreslår vil virke i de ulike etatene, men hvis jeg skal trekke frem noe er det satsingen på informasjons- og kommunikasjonsteknologien som skal bidra til bedre tjenester. Det er helt avgjørende at regjering nå bygger egen kompetanse i virksomhetene på dette området, sier Leirvaag.

- Det er viktig at regjeringen nå også tar et mer aktiv grep om boligpolitikken, og bruker flere boligsosiale virkemidler. Her kan jeg nevne at det er positivt at det økes i tilskuddene til kommunale utleieboliger, at det foreslås flere studentboliger samt en økning i midler til ulike tiltak i Husbanken.

- Det var nå nødvendig med en økning til Arbeidstilsynet. Vi er fornøyd med videreføringen av de regionale verneombudene, og økningen i driftsbudsjettet, men vi er usikre på om dette er nok.

Det er viktig at regjeringen legger opp til en fornyet og forsterket ungdomsatsting i NAV.

VI ser med forventning frem til at Regjeringen skal se på hvordan omfanget av rapportering og kontroll påvirker forvaltningens evne til effektiv måloppnåelse, slik det fremgår av budsjettforslaget. Dette er et arbeid vi ser frem til å bidra i, sier Leirvaag.