Statsbudsjett: Regjeringen leverer studentvelferd

- Flere nye studentboliger er helt nødvendig for å lette boligsituasjonen for studenter, sier leder i NTL Turid Lilleheie. Regjeringen vil med innsatsen i statsbudsjett for 2009 ikke bare sikre flere studenter et rimelig sted å bo, men også dempe presset på det private leiemarkedet. Derfor er forslaget godt også ut i fra et samfunnsøkonomisk perspektiv, sier Lilleheie.

Studentene har i sommer og høst stått i rekordlange boligkøer. Ved semesterstart ventet over 12000 studenter på studenthybel ved landets universiteter og høgskoler. I Statsbudsjettet for 2009 tar Regjeringen et krafttak og foreslår å bygge 1000 nye studentboliger. Dette betyr at den rødgrønne regjeringen blir den første som når målet om å bevilge penger til 1000 nye boliger i året.

- Dette har lenge vært et NTL-krav. NTL vil nå rose Regjeringen for å bidra til å oppfylle kravet i vårt prinsipp- og handlingsprogram om flere studentboliger med statlig tilskudd og lav leie, sier forbundsleder Turid Lilleheie.

Økning av fødselsstipend
- Regjeringen har også foreslått å øke fødselsstipendet for studenter med to uker fra 44 til 46. Dette er et skritt på veien for å gi studenter rettigheter på linje med andre foreldre, sier NTL-leder Turid Lilleheie.

For ytterligere kommentarer, kontakt Turid Lilleheie på m: 91 55 96 29.