Error rendering component

Ny bok: Tillit i Norge

tillit-i-norge.jpg

Hva er tillit? Hva skaper tillit? Og hvilken betydning har tilliten for samfunnet og økonomien? Dette er spørsmål Helge Skirbekk og Hrald Grimen tar opp i boka Tillit i Norge. Boka lanseres 28. november med lanseringsseminar på Nasjonalgalleriet i Oslo kl 11 samme dag.

Norge er et av de land i verden som har høyest generell tillit. Hvorfor er det slik? Hvorfor har vi høyere tillit til hverandre og institusjonene våre enn hva tilfellet er i de fleste andre land? Terroren 22. juli gjorde oss spesielt bevisste på hvor tillitsfulle vi er vant til å være i Norge.

Forfatterne er blant våre fremste tillitsforskere med internasjonale størrelser med på laget. Redaktører er Helge Skirbekk og avdøde Harald Grimen. Videre Dag Wollebæk, Trygve Gulbrandsen, Gunnar Skirbekk, Guro Ødegård, Onora O'Neill, Olli Lagerspetz med flere. Forskerne undersøker spørsmålet tillit fra en rekke synsvinkler, det spores til refleksjon over hva som kan mistes hvis tilliten svekkes - og hva vi må hegne om for å unngå at dette eventuelt vil skje.

INGJALD ØRBECK SØRHEIM SEMINARET 2012: TILLIT I NORGE
Auditoriet på Nasjonalgalleriet
Universitetsgata 13, Oslo
Onsdag 28. november kl 11-13
Lett servering
Gratis