- Positivt med færre politidistrikt

politiet.jpg

NTL Politiet stiller seg i en pressemelding positive til forslaget i NOU 2013:9 om å redusere antall politidistrikt. - Denne modellen kan bidra til å få robuste enheter og fagmiljø. Lik intern organisering vil også kunne bidra til enklere samarbeid og erfaringsoverføring mellom distriktene, sier nestleder i NTL Politiet, Egil Borgestrand.

Utredningen, som er skrevet av et utvalg nedsatt av Justisdepartementet, anbefaler blant annet å "Etablere færre, men mer robuste politidistrikter som har tilstrekkelig kapasitet og kompetanse til å håndtere oppgavene med tilfredsstillende responstid og kvalitet. Muliggjøre etablering av større og tyngre fagmiljøer med spisskompetanse ute i distriktene – ikke bare sentralt."

NTL Politiet stiler seg imidlertid kritisk til forslag om å flytte oppgaver ut av etaten for å frigjøre operativ kapasitet. - Mange av politiets forvaltningsgjøremål, oppgaver innen den sivile rettspleie og innen utlendingsforvaltningen utføres i dag av ansatte med annen faglig bakgrunn enn politihøgskole. En kan derfor vanskelig se at flytting av disse oppgavene og dette personellet til annen offentlig virksomhet vil frigjøre operativ ressurs, heter det i pressemeldingen.