Search and destroy: tidstyver i staten

jan-tore-sanner.jpg

Statsråd Jan Tore Sanner i det nyopprettede Kommunal- og moderniseringsdepartementet har bestemt at alle statlige virksomheter skal lete etter og fjerne såkalte tidstyver i arbeidshverdagen i 2014. Difi skal fungere som kompetansesenter for dette arbeidet. Vi benytter anledningen til å minne om anbefalingene fra NTLs markedsstyringsrapport for å bedre organiseringen av offentlig sektor.

- Vi har som mål å skape en enklere hverdag for folk flest og mindre byråkrati for næringslivet, gjennom å fornye, forenkle og forbedre offentlig sektor. Vi vil fjerne unyttig rapportering, droppe unødige prosedyrer og dobbeltarbeid og forenkle regelverk der dette er mulig. Tidstyvene stjeler tid både fra innbyggere, næringsliv, fagfolk og ledere i forvaltningen, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Statsråden oppfordrer de statsansatte til å lete etter tidstyver både i egen organisasjon og i oppgaver de mottar fra andre statlige virksomheter.

I en kronikk i Klassekampen 6. februar 2013 lanserte NTL-leder John Leirvaag følgende seks forslag til tiltak for offentlig sektor:

1. Gjennomgå målstyringen i forvaltningen

2. Ha offentlige tjenester i egen regi

3. Gjennomgå bestiller – og utførerløsninger

4. Reduser konsulentbruken

5. Reduser bruk av midlertidige ansatte

6. Bruk de ansatte mer

Les også: John Leirvaag foreslår seks tiltak for offentlig sektor