eForvaltningskonferansen 2014

eforvaltningskonferansen.jpg

eForvaltningskonferansen 2014 går av stabelen på Felix konferansesenter i Oslo 11. - 12. februar. Konferansen har i år deltemaene Styring og forvaltning, Brukervennlighet og Erfaringer fra statlige og kommunale IKT-prosjekter. eForvaltning og digitalisering vil bli et viktig tema de neste fire årene med en statsråd i det nye KMD på jakt etter tidstyver.

NTLs nestleder Fredrik Oftebro vil åpne konferansens første dag, der temaet er styring av forvaltningen. Statssekretær Paul Chaffey vil redegjøre for den nye regjeringens planer for oppfølging av den rødgrønne regjeringens digitaliseringsprogram, mens Inge Jan Henjesand (Abelia) ser på hvordan digitaliseringen endrer det norske samfunnet i privat og offentlig sektor. Kjersti Kierulf (KommIT) og Ellen Strålberg (Difi) vil ta for seg utfordringer knyttet til digitalisering i henholdsvis kommunene og staten. Dag Wiese Schartum (UiO) ser på forholdet mellom faglige og tekniske forutsetninger for systemutvikling, og på slutten av dagen får vi også høre NTLs egen Torstein Brechan, som deltar i NAVs IKT-moderniseringsprosjekt, fortelle om erfaringer fra og ambisjoner i tillitsvalgtsrollen i e-forvaltningsprosesser.

På dag 2 av konferansen rettes søkelyset først mot brukervennlighet. Vi får først to forskningsbaserte innlegg, fra Eric Breit (AFI) som spør om det egentlig er brukervennlig å gjøre jobben selv, og fra Petter Bae Brandtzæg (SINTEF) som ser saken fra synsvinkelen til dem som ikke kan eller vil bli digitale borgere. Inngunn Bakkene Cowan tar oss med på en reise gjennom Lånekassens prisbelønte nettløsning for søknad om og administrasjon av studielån.

Etter lunsj stiller vi spørsmålet: Hvilke erfaringer sitter vi igjen med etter to tiår med store statlige og kommunale IKT-prosjekter? Blant de som skal svare på dette spørsmålet har vi balant andre IKT-direktør i NAV Nina Viksæter Aulie og prosjektleder for EDAG Åge Andresen i Skattedirektoratet. Fra forskningshold spør Margunn Aanestad (UiO) hvorfor det er så vanskleig å lykkes med store IKT-systemer, mens Leif Skiftenes Flak (UiA) peker på betydningen av samhandling for å få ut gevinster av slike satsninger.

Praktisk info:

Påmeldingsfrist: 4. februar 2014

Lenke til påmeldingsskjema

Konferanseavgift medlemmer avFagforbundet, EL & IT Forbundet og NTL: Kr 2000.-
Konferanseavgift ikke-medlemmer: Kr 2900,-

NTL dekker ved behov utgiftene til én deltager fra hver forening og landsforening. Støtte til deltagelse med flere enn én gis ved spesiell interesse/behov.

Søknad om dekking av utgifter sendes på e-post til hb@ntl.no innen mandag 20. januar kl 10.00 med navn, virksomhet og orgledd.

NB: De som får konferanseavgift dekket må bruke spesiell kode ved påmelding. Ta derfor kontakt hvis du er blant de som skal få dekket denne avgiften.

Konferanseavgiften dekker lunsj begge dager, samt kaffe/te

Hotellbestilling: Den enkelte må selv ordne overnatting/bestille hotellrom