Konsulenter skal vurdere konsulentbruk

regjeringskvartalet.jpg

Moderniseringsminister Jan Tore Sanner har bestilt en konsulentrapport som skal vurdere om departementene bør sette ut flere oppgaver til eksterne konsulenter. - Når du kjøper tjenester fra private må du ha noen som administrerer og kontrollerer anskaffelsen. Det er ressurskrevende og lite effektivt. I tillegg må du i forhandlinger hvis du ønsker justeringer i det du har bestilt, sier NTL-leder John Leirvaag til Klassekampen.

Moderniseringsminister Jan Tore Sanner vil gå gjennom de administrative funksjonene i departementene med sikte på å sette ut enkelte oppgaver til private aktører. Departementet lyste denne uken ut et oppdrag for å få en ekstern part til å gjennomføre utredningen.

– De bruker nå en million på å få et konsulentbyrå til å levere en rapport i stedet for å sette seg ned med de ansatte i virksomheten. Konsulenter som kommer inn i offentlige virksomheter kommer ofte med løsningar som er fundert på andre prinsipper enn de som ligger til grunn i offentlig sektor, sier Leirvaag til Klassekampen.


Les hele artikkele på Klassekampen sine nettsider