Designforum konkurs

designforum.jpg

DesignForum er konkurs. Den landsdekkende kjeden har begjært seg selv konkurs etter at 14 av 70 ansatte har streiket i fem uker. – Det er helt utrolig at han heller vil gå konkurs enn å inngå tariffavtale. Dette sier mye om hvor viktig det var for Strømsmo at vi ikke skulle stå samlet. Han visste at det aldri var noe alternativ for oss å gå tilbake på jobb uten avtale, sier en av de streikende, Oda Regine Næristorp til HK-Nytt.

Det har ikke vært kontakt mellom partene så lenge streiken har vart, og daglig leder i DesignForum Haakon Strømsmo møtte ikke til det obligatoriske meglingsmøtet han var innkalt til. Strømsmo sier til Aftenposten at butikkens ledelse "har måpende blitt tilskuere til at 20 prosent av de ansatte på en primitiv, mobbende, sjikanerende og trakasserende måte raserer sin egen og kollegaers arbeidsplass".

Leder i Handel og Kontor, Trine Lise Sundnes sier til Fri Fagbevegelse at Strømsmo ikke har vært interessert i å finne en løsning. – Ledelsen er åpenbart ikke interessert i å la de ansatte komme til orde. Daglig leder Haakon Strømsmo ser ut til å være allergisk mot medbestemmelse. Han har en gammeldags måte å tenke på, som ikke hører hjemme i dagens arbeidsliv, sier hun.