Nye oppgaver for Enova krever styrking av organisasjonen

Statsbudsjettet legger opp til en intensivering av energiomleggingen i Norge, og budsjettrammene for Enova økes kraftig. - For at ambisiøse mål skal nås må driftsorganisasjonen være robust nok til å omsette markante budsjettøkninger i ny aktivitet, sier Arne Morten L. Johnsen, tillitsvalgt i NTL-Enova.

NTL-Enova ser med tilfredshet på at Regjeringen intensiverer arbeidet i forhold til energiomlegging her til lands, og er fornøyd med at Grunnfondet for fornybar energi og energieffektivisering nå økes til 30 milliarder kroner innen 2012, samt at Tilskuddsordningen for husholdninger videreføres med 40 mill. i 2010. Dette vil gi langsiktighet i det viktige klimaarbeidet her til lands.

Samtidig vil NTL-erne i Enova peke på at de stadig økte bevilgningene og oppgavene til foretaket må få følger for Enovas driftsorganisasjon. Det har tidligere vært et uttalt mål at Enova skal være en liten og spisset organisasjon, men i en situasjon hvor tilgjengelige midler har gått i været over flere år, så kan ikke daglig drift over tid utføres av en liten stab og ved utstrakt bruk av innleide ressurser.