World of Work i gang i København

dagwesthrin.gifFagbevegelsens fellesarrangement under kilmatoppmøtet i København, World of work, startet i dag med seminar om fornybar energi. Forbundssekretær Dag Westhrin rapporterer hjem fra Danmark på NTLs nettsider under toppmøtet.

Sammen med 15 andre LO-tillitsvalgte dro forbundssekretær Dag Westhrin denne uken til klimamøtet i København for å delta på fagbevegelsens World of Work-seminar. Her følger inntrykk fra første dag av arrangementet.



worldofwork_220x220.gifDet er tydelig at kliamtoppmøtet setter sitt preg på byen. Overalt er det stands, telt og forskjellige utstillinger med klima som tema. Selv om toppmøtet akkurat nå er inne i krise ved at det synes som en løsning er langt unna for å få til noe i nærheten av en avtale, kan vi håpe at det fokus som miljø og klima har vil være med å påvirke utviklingen framover.

Akkurat nå er jeg på seminar om fornybar energi på båten Norrøna. Dette er et fellesarrangement med blant andre LO og NHO om både de mulighetene som finnes på området og de forskningsmessige og kommersielle utfordringene.

Bildet for Norge er ikke helmørkt når det gjelder mulighetene for å få til CO2-fri energitilgang. Men selv om vi får til CO2-fangst og lagring, er de teknologiske løsningene for dette fremdeles i en tidlig utviklingsfase. Slik energibildet er i Europa vil det derfor være behov for å utvikle alternativer til CO2-basert energi. I den forbindelse har vi fått presentert flere vindkraftprosjekt, blant annet på Vestlandet.

Dag W.