Et trygt samfunn med frie mennesker

uttalelse.JPG

NTL Ung mener at det viktige arbeidet som gjøres av samfunnsaktører på alle nivåer innen arbeid med samfunnssikkerhet og beredskap er uvurderlig for å gjøre samfunnet vårt så trygt som vi kjenner det. Et trygt demokrati og det å leve i en rettsstat er ingen selvfølge.

Den siste tiden har vi sett uventede omveltninger i nasjonale relasjoner, noe som gir Norge nye sikkerhetspolitiske utfordringer. NTL Ung er trygge på fagkompetansen og evnen til lokale og nasjonale aktører til å møte disse oppgavene og løse de på en god måte, noe som må opprettholdes gjennom videre arbeid innen diplomati og teknologisk utvikling.

Ny teknologi og nye erfaringer er med på å utvikle måten oppgavene løses av de ulike aktørene, stiller NTL Ung seg kritisk til unødvendige tiltak for å oppnå minimale kostnadsreduksjoner. Vi mener faste ansettelser bidrar til risikoreduksjon, og ved utskilling av ressurser påvirkes livet til den ansatte negativt på flere områder, samtidig som sannsynligheten for uønskede hendelser økes.

NTL Ung ønsker å opprettholde satsingen på tverrsektorielle samarbeid og opparbeidelsen av ytterligere arenaer der aktører kan møtes og øve på samhandling. Et fokus som styrker nødvendig kunnskap og forståelse på tvers av sektorer.

NTL Ung oppfordrer at alle politiske aktører fortsetter satsningen på samfunnssikkerhet og beredskap, og at det kontinuerlige arbeidet for å styrke utøvelsen av krisehåndteringsprinsippene, ansvar, likhet, nærhet og samvirke, fortsatt er sentralt i den nasjonale satsningen.

Innen LO-systemet er det viktig for NTL Ung å bidra til å sette fokus på samarbeid med andre foreninger og forbund som også organiserer personer i sektorer som jobber med samfunnssikkerhet og beredskap, og inviterer til samvirke på tvers av organisatoriske skillelinjer.

NTL Ung mener at privatisering og konkurranseutsetting svekker offentlige tjenester, angriper statlig styringsmulighet og reduserer demokratisk kontroll over samfunnet!

Styret i NTL Ung 24.01.2017