- Avklaring for regnskapsmedarbeiderne i Kristiansund

Carl Marius Michelsen

Situasjonen på Politiets lønns- og regnskapssenter i Kristiansund er avklart etter at Justisdepartementet har forsikret at stillingene skal bestå - Senteret skal føre politiets regnskap i 2017 og 2018 på grunnlag av dagens regnskapssystem. Etter dette vil de ansatte få en sentral rolle i omleggingen til et nytt regnskapssystem og en ny arbeidsdeling med DFØ i Trondheim, sier justisminister Per-Willy Amundsen til NTL-magasinet.

Bare et halvt år etter at Politiets lønns- og regnskapssenter ble flyttet til Kristiansund ble det sendt et brev fra Justisdepartementet til Politidirektoratet som ble tolket som at 20 av stillingnee skulle overføres til DFØ. Dette skapte mye frustrasjon og sinne blant ansatte som hadde flyttet langveisfra for å ta arbeid i lønns- og regnskapssenteret.

Justisdepartementet bekrefter nå at denne tolkningen ikke var riktig.

- Senteret skal føre politiets regnskap i 2017 og 2018 på grunnlag av dagens regnskapssystem, sier justisminister Per-Willy Amundsen til NTL-magasinet. -Etter dette vil de ansatte få en sentral rolle i omleggingen til et nytt regnskapssystem og en ny arbeidsdeling med DFØ i Trondheim, sier statsråden, og forsikrer de ansatte om at de vil få «en trygg, langsiktig og spennende arbeidsplass».

– Når de enklere og mer rutinemessige oppgavene innen regnskap overføres til DFØ i Trondheim, kan politiet utvikle et kompetansemiljø i Kristiansund innrettet mot mer sentrale oppgaver knyttet til økonomistyringen i etaten.

Les også:

Full forvirring om statlige arbeidsplasser (NRKs nettsider)

De ansatte føler seg lurt (NRKs nettsider)