LOs verdier er viktig også for de høyt utdannede

flathen1_400.jpg- NTL er LOs ankerfeste i staten og i høyt utdannede grupper. Vi har en felles utfordring i å vise at LOs grunnleggende verdier er viktige for alle arbeidstakere, uavhengig av utdanningsnivå, sa LO-leder Roar Flåthen i sin innledning på NTLs landsmøte tirsdag.
LO-lederen tok opp tråden fra Turid Lilleheies åpningstale, der hun pekte på den store utfordringen LO har i å gjøre seg relevant for høyt utdannede arbeidstagere. Flåthen mente LOs politikk i aller høyeste grad er relevant for høytutdannede fordi den vektlegger interessene vi alle har som arbeidstagere, uavhengig av utdanningsnivå: rettferdig lønn, sikre arbeidsplasser og gode arbeidsforhold.

Samtidig var Flåthen klar for en offensiv strategi for å organisere flere høyt utdannede. - Vi har gjennomført forskningsprosjekter som viser at for å organisere studenter og nyutdannede må man møte dem der de er - på lærestedene. Studenter er opptatt av studiene sine og av den forestående jobbsøkingen. Derfor har vi etablert LO Studentservice rundt omkring på universitetene og høgskolene, påpekte Flåthen.

Flåthen kommenterte også Lilleheies spark til det hun kalte LOs industriromatikk og satte fokus på industriens viktige posisjon i den norske økonomien.

- Industriromantikk? Nei. Jeg vil kalle det et industrieventyr! Måten vi har forvaltet ressursene våre gjør nå at det kommer delegasjoner fra hele verden for å lære. Suvereniteten over sokkelen lar oss skattlegge oljeindustrien så høyt som vi gjør, i motsetning til for eksempel Danmark.