Error rendering component

LO-familiens innsamling til Utøya

LOs sekretariat har vedtatt å opprette et eget fond basert på LO-familiens innsamling til Utøya etter terrorangrepet 22. juli for at støtte fra LO, forbundene og lokale ledd kan koordineres og brukes til å styrke Utøya som en viktig møteplass for ungdom også i framtiden. NTL har bevilget 100 000 kroner til fondet og oppfordrer alle organisasjonsledd til å bidra.
Bevilgningene samles på en felles konto (konto nr: 9001 16 78849, som underlegges egen revisjon og kontroll). Det kommer til å framgå hva hver enkelt organisasjon/organisasjonsledd har bidratt med. Innsamlingen avsluttes 1. november 2011. LO-ledelsen vil i desember foreslå hvordan fondet skal benyttes.

Utøya ble den 28. august 1950 gitt til AUF i gave fra Oslo Faglige Samorganisasjon. Utøya er mest kjent for sin årlige politiske sommerleir som varer i fire dager og samler rundt 800 ungdommer. LO og forbundene har lange tradisjoner på Utøya. LO har egen stand på og arrangerer ulike faglige aktiviteter i samarbeid med de største LO-forbundene under AUFs tradisjonelle sommerleir.

For få år siden ble dessuten "LO-toppen" med tre nøkterne hytter og utendørs fellesområde etablert. Dette er blitt et sentralt aktivitetssted på øya. Utøya leies også ut til andre politiske ungdomsorganisasjoner på venstresiden og interesseorganisasjoner. Flere LO-forbund, særlig forbundenes ungdomsvirksomhet, benytter Utøya til ulike aktiviteter og kursopplegg.