Error rendering component

Krever særavtale for vitenskapelig ansatte

Anita-S.jpg

Vitenskapelig ansatte i heltidsstillinger ved universiteter og høgskoler i Norge jobbet i 2010 i gjennomsnitt 47,6 timer per uke, viser en ny undersøkelse som Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) har gjort på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. – Rett og plikt til forskning må reguleres i en særavtale. Vi kan ikke leve med at en hel gruppe arbeidstagere i staten systematisk jobber betraktelig mer enn det de får betalt for, sier Nestleder i NTL, Anita K. Solhaug.

Tallene fra Arbeidsforskningsinstituttets undersøkelse viser at denne gruppen hver uke jobber mer enn ti timer mer enn det som er avtalt i Hovedtariffavtalen i Staten og nesten åtte timer mer enn det Arbeidsmiljøloven tillater. – Hadde dette skjedd i andre deler av arbeidslivet hadde det blitt kalt sosial dumping. Arbeidsgiver må betale de ansatte for den arbeidstiden de legger ned i virksomheten, sier Solhaug.

Hun tar til orde for at arbeidsforholdene til de vitenskapelig ansatte i UoH-sektoren avtalefestes i en egen særavtale. – Bare ved å ha dette svart på hvitt kan vi sikre en balanse mellom arbeidsmengden og tiden som er til rådighet. Dette er en selvfølge i alle andre sektorer, sier Solhaug.






Fra Nett til Trykk

I Fra Nett Til Trykk kan du bestille trykksaker, kontormateriell, kursmateriell, rollups, plakater og strøartikler som penner, reflekser, drops, og lignende med NTL-profil.

Har du spørsmål til dette?

Har du spørsmål om medlemskap, ta kontakt på post@ntl.no eller ring 23061599 og spør etter kontingentavdelingen

Har du spørsmål om medlemskap?

Har du spørsmål vedrørende medlemskap i NTL, ta kontakt på post@ntl.no

EPSU

Europeisk sammenslutning av fagforeninger i ofentlig sektor