Error rendering component

Vann er en rettighet - ikke en vare

vann-er-en-rettighet.jpg

Over to millioner europeere har ikke tilgang til reint vann, og tallet øker. Finanskrisa i Europa fører til at stadig flere ikke er i stand til å betale for vannet sitt. Nå vil europeisk fagbevegelse presse EU til å sikre retten til vann, og de ber om støtte til kampanjen.

Målet er å samle en million underskrifter til støtte for dette kravet blant Europas innbyggere.Du kan gi din tilslutning på http://www.right2water.eu/

Dette innbyggerinitiativet skal presse EU til å sette retten til vann på det politiske kartet i Europa. Det er blant annet sammenslutningen av fagforbund med medlemmer i offentlig sektor, European Federation of Public Service Unions (EPSU), som står bak dette initiativet.

Initiativtakerne har satt seg som mål å presse EU til å sikre at alle mennesker i Europa har tilgang til vann og sanitæranlegg. At all liberalisering og kommersialisering av vannforsyning stoppes og at EU gjør langt mer for å bidra til at alle mennnekser har tilgang til reint vann og gode sanitære forhold.

Det er langt igjen. Retten til reint vann er et av FNs tusenårsmål. Ved tusenårsskiftet vedtok FN en rekke ambisiøse mål for de første femten årene av det nye millenniet. Et av disse var å halvere antallet mennesker som ikke hadde tilgang til reint vann. Mye kan tyde på at FN når dette målet, men fortsatt står nesten en milliard mennesker uten tilgang på reint vann.

EPSU og samarbeiderpartnerne har sendt oppfordingen til å støtte til land også utenfor EU. Det er enkelt å slutte seg til oppropet ved å gå inn på http://www.right2water.eu/