Error rendering component

Staten er dårligst på lærlingeplasser

Leif.jpg

Bare fem prosent av lærlingeplassene som tilbys yrkesfagelever er i statlige virksomheter. – NTL er opptatt av at også staten skal ta det ansvaret som andre arbeidsgivere tar. Lærlingeplasser bidrar dessuten til rekruttering og en kompetent avløsning av arbeidsstyrken i virksomheten, sier forbundssekretær i NTL Leif Helland.

Med det beskjedne læreplasstilbudet i statlige virksomheter er staten dårligst av alle sektorer til å tilby læreplasser. Helland mener staten må ta ansvar. – Å skaffe læreplasser er et kollektivt ansvar for arbeidslivet. I tillegg har staten et ansvar for å holde hele folket i arbeid. Da blir det ekstra påfallende når denne sektoren selv ikke bidrar, sier han i en kommentar til Klassekampen.

Helland mener flere læreplasser kan være positivt for mange statlige virksomheter og trekker fram Forsvaret som et eksempel på en virksomhet som med sine 500 læreplasser har brukt denne muligheten på en god måte. - Kontorfag, IKT, kokkefag, vakthold og mekaniske fag er eksempler på studieretninger der statlige virksomheter kan tilby flere læreplasser, mener Helland.