Error rendering component

Krav om reallønnsvekst i Spekter

spekter.jpg

Forhandlingsdelegasjonene for LO Stat og Spekter møttes onsdag kl 10 i Spekters lokaler for å forhandle A-delen av Spekter-oppgjøret. - Vi har krevd et generelt tillegg på 2438 kr pr år, og at lavtlønn, likelønn og langtidsutdannede vektlegges, sier forbundssekretær Tor Erik Granum.

A-delen i Spekter-oppgjøret har betydning for alle NTL-medlemmer i Spekter-organiserte virksomheter. A-delsforhandlingene skal etter planen gjennomføres raskt og danne grunnlaget for de videre forhandlingene ute i hver enkel virksomhet (B-delen).

- Det går godt økonomisk i mange virksomheter. Det må våre medlemmer få dra nytte av. De blir ofte bedt om å vise moderasjon i dårligere tider, derfor forventer de å få sin del av overskuddet når det går bedre, sier forhandlingsleder Eivind Gran, som også er nestleder i LO Stat.

LO Stat krever et generelt lønnstillegg på kr 2438 per år. Dette er identisk med det generelle tillegget i frontfaget. I de videre forhandlingene kreves det at det skal legges vekt på lavlønn/likestilling/likelønn og hensynet til langtidsutdannede.

LO Stat krever i tillegg en bedring i godtgjøring for arbeid på ubekvem tid/helg og vil også ha en styrking av seniorpolitiske tiltak i Spekter-virksomhetene.

- Antall pensjonister er økende. IA-avtalen vektlegger tiltak som legger til rette for at eldre arbeidstakere kan stå lengre i stilling. Derfor krever LO Stat at Spekters medlemsvirksomheter skal avtalefeste seniorpolitiske tiltak i A2/B-delene. Ordningene skal blant annet åpne for tiltak som innebærer lettelse i arbeidsbyrden, kortere arbeidstid og/eller midlertidige lønnstillegg og kompetansefremmede tiltak. Disse ordningene skal være kollektive, sier Eivind Gran.

I frontfagene ble man enige om en styrking av rettigheter for innleide arbeidstakere fra vikarbyråer. Arbeidsgiverne i Spekter vil møte det samme kravet i A-delsforhandlingene.