Ny studentsekretær i Trondheim!

Presentasjon Fredrik.jpg

Fredrik William Kveseth er 20 år, kommer fra Fredrikstad og studerer sosiologi ved NTNU i Trondheim. Fra 1. desember er han NTL Ungs nyeste studentsekretær.

 

NTL Ungs studiestedssatsning ble startet opp i 2015, og har siden da bestått av tre studenttillitsvalgte i 30 % stilling, en i Bergen, en i Oslo og en i Trondheim, samt et fokus på aktivitet ved studiestedene. Studieåret 19/20 har vi også et tilsvarende prosjekt i Tromsø, med mål om permanent utvidelse.

 

Nåværende studentsekretær i Trondheim, Rebekka Steen, har etter halvannet år i vervet takket nei til gjenvalg for å fokusere på studier. «Det arbeidet studentsekretærene gjør er utrolig viktig, og fortjener tid og fokus. Jeg har lært utrolig mye om viktigheten av unges engasjement i fagbevegelsen. Nå gleder jeg meg til å gi stafettpinnen videre til Fredrik, og jeg gleder meg til å se hva han, studentgruppen og resten av NTL Ung får til videre. Jeg fortsetter å heie på dere fra sidebenken!»

 

Vi vil rette en stor takk til Rebekka for en fremragende innsats! Arbeidet hun har gjort i Trondheim for både oss og for fagbevegelsen som helhet har vært uvurderlig, og hun kommer til å bli savnet. Samtidig etterlater hun seg et flott grunnlag å bygge videre på. Og ikke minst både håper og tror vi at vi kommer til å se henne igjen i fagbevegelsen!

 

Hennes arvtaker i vervet er ikke fremmed for arbeid med politikk og fagbevegelse. Fredrik Kveseth har vært aktiv i både fagforeninger og AUF i mange år allerede, og representerer Arbeiderpartiet på fylkestinget i Viken. Han meldte seg inn i NTL når han begynte studiene ved NTNU i fjor, og ser nå frem til oppgaven med å gjøre NTL og LO kjent for flest mulig studenter. «Studenter arbeider i et arbeidsliv som har nær tilstandene til et løsarbeidssamfunn, mye midlertidighet og utnyttelse i deltidsstillinger ved siden av studiet. For meg blir et viktig mål å få flere studenter med på laget, særlig de uten tidligere tilknytning til fagbevegelsen eller partipolitikken.  Mange studenter er uvitende om tryggheten som ligger i LO, og mange føler seg kanskje alene og sårbare mot sjefene og arbeidslivet. Jeg ser derfor veldig frem til å jobbe sammen med resten av NTL Ung for å sikre mer trygghet og felleskap blant studenter på campus og i arbeid!»

 

Vervene som studentsekretær i Bergen og Oslo har også vært på valg nå, og det gleder oss at Eira og Bhanuja begge har tatt gjenvalg. Sammen med Aleksander i Tromsø og nyvalgte Fredrik er vi overbevist om at de kommer til å ta studentarbeidet til nye høyder i 2020. Studentrekrutteringen i NTL har hatt god fremgang de siste årene, og selv om tallene for 2019 ikke er klare ennå tyder mye på at det blir nok et godt år som følger opp 30 % vekst i 2018. Vi ser frem til å fortsette oppturen med et flott lag av studentsekretærer i ryggen.

 

Kontaktinformasjon for alle våre studentsekretærer finner du her.

 

Med ønske om en flott førjulstid!
Lone Lunemann Jørgensen              Aleksander Dyrnes
Leder                                                        Nestleder