Jørgen Melve

- Plusstid hoper seg opp

— Nå sitter mange med hauger av plusstid. Det er et arbeidsgiveransvar å passe på at folk får avspasert alt dette, har man for mye plusstid forsvinner denne ved årsskiftet, sier leder i NTL Universitetet i Bergen Jørgen Melve til Khrono.

Publisert: 08.09.2020, sist endret 08.09.2020


Leder i NTL UiB Jørgen Melve er bekymret for at den ekstraordinære situasjonen under koronapandemien ikke normaliseres. I et intervju i Khrono forteller han om en belastende arbeidshverdag for de ansatte ved universitetet.  - Når koronaviruset slo inn, førte det til en ujevn belastning blant de ansatte. Når alt skal digitaliseres, får IT-avdelingen så klart mye mer å gjøre. Det er og en del studiekonsulenter som har perioder med veldig mye trøkk av ting som må gjøres, sier Melve.

Også NTLs 2. nestleder Ellen Dalen er bekymret for at hjemmekontorsituasjonen fører til uklare skiller mellom arbeidstid og fritid og at folk jobber for mye. - Det er begrenset med kapasitet i et menneske, og dugnadsinnsatsen kan gå utover helsa. Mange har klart seg gjennom våren. Nå ser vi at tilstanden ikke er normalisert, og at det fortsatt er mye ekstraarbeid samtidig som mange fortsatt jobber mye hjemmefra, sier Dalen til Khrono.

Les hele saken på Khrono sine nettsider.