Mekling-staten-barsok-dalen-foto-Kristian-Brustad.jpg

Medlemmene har sagt ja til resultatene i årets lønnsoppgjør i staten

- Det er fint å se at så mange av våre medlemmer stemte ja til resultatet av tariffoppgjøret i staten. Med så god deltagelse i uravstemningen så viser det at dette er en sak som engasjerer, sier Ellen Dalen, 2. nestleder i NTL.

Publisert: 23.06.2022, sist endret 23.06.2022


Medlemmene i LO-forbundene i staten har sagt ja til resultatet i årets lønnsoppgjør. Og flere enn tidligere benytter stemmeretten.

76,8 prosent av de som deltok i uravstemningen sa ja til resultatet.

-Det er et solid tillitsvotum til de som forhandlet på vegne av medlemmene. Så det er jeg glad for, sier LO Stat-leder Egil André Aas.

-LO Stat og forbundene har lagt ned mye arbeid i forberedelser, forhandlinger og mekling, men det er medlemmene som til syvende og sist bestemmer. Derfor er vi alltid litt ekstra spent mens vi venter på resultatene.

-At tre av fire som deltok i avstemningen vendte tommelen opp, er veldig bra. Vi må ha med oss det faktum at årets oppgjør foregikk mot et bakteppe med krig i Europa, lånerenter på vei opp, samt økende priser på matvarer, strøm og bensin. Da stiger selvfølgelig også medlemmenes forventninger, sier han.

53 prosent av de stemmeberettigede deltok i uravstemningen. Aas mener at deltagelsen må opp.

-Men dette er faktisk den høyeste deltagelsen på mange år i staten. Vi hadde noen år med tall helt nede i 40 prosent. For to år siden deltok ganske nøyaktig 50 prosent. Derfor vil jeg gi ros til forbundene som jeg vet jobber hardt med å få en så høy svarprosent som mulig. Men jeg håper likevel vi kan øke prosentandelen ytterligere om to år, sier Aas.

Resultatet:

JA: 16 403 (76,8 %)

Nei: 4 209 (19,7 %)

Forkastede/blanke: 759 (3,6 %)