Grønn

Delegering av lokale lønnsforhandlinger i Forsvaret

Partene på sentralt nivå i Forsvaret har etter 7 forhandlingsmøter kommet til enighet om å delegere hoveddelen av lønnsmidlene til driftsenhetene i Forsvaret. NTL Forsvar sine lønnsutvalg i driftsenhetene vil nå overta videre forhandlinger på individ og gruppenivå. Det er dermed viktig at alle medlemmer som krever høyere lønn fremsender kravskjema til HTV, dersom dette ikke allerede er gjort (les mer lengre ut i artikkelen).

NTL Forsvar er fornøyd med at 76 millioner endelig blir delegert til driftsenhetene for videre forhandlinger, da dette gjør det mulig å rette opp skjevheter lokalt. Grunnen til at de sentrale parter har brukt så lang tid skyldes nytt lønnssystem, hvor det har vært viktig for partene å få avklart en rekke forhold, samt å rette opp i utilsiktede konsekvenser.  9,6 millioner er beyttet  til å rette opp i utilsiktede konsekvenser, som nå er endelig løst.

For NTL Forsvar har det vært svært viktig at sivilt ansatte seniorer, med lang tjeneste, nå har fått tilkjent ett lønnstrinn før det forhandles videre ute i den enkelte DIF (oppnadd alder 60 år og 25 års tjeneste før 1. mai 2022). NB! Dette gjelder imidlertid ikke førstekonsulenter som allerede har fått ett lønnstrinn. 

Alle medlemmer, også de som har fått et lønnstrinn, kan fremme krav.

Forsvarets lønnsadministrasjon har allerede begynt å utbetale enkelte av lønnstilleggene, men alt vil ikke være endelig etterbetalt før på nyåret. 

Protokoll fra sentralt nivå ligger her.

 

Tidligere utsendt informasjon:  

NTL Forsvar sine hovedtillitsvalgte (HTV), i virksomhetene og driftsenhetene, har ansvaret for videre prosess på sine områder.

FRIST: Mail vedrørende frister  for innsending av krav og annen relevant informasjon vil sendes ut så raskt dette er avklart lokalt.

Etter at kravskjema er utfylt, sendes disse til din hovedtillitsvalgte (HTV). Kravskjemaet ligger nederst på siden her. 

(husk å oppdatere e-postadresse i medlemsregisteret slik at du mottar denne informasjonen).

Kontaktinfo finner du her: Kontaktinfo HTV  

FSAN, FS og FST ivaretas av sekretariatet i NTL Forsvar. Krav kan sendes på e-post til:  post@ntlforsvar.no

Spørsmål kan rettes til HTV, lønnsutvalgene eller sekretariatet i NTL Forsvar post@ntlforsvar.no

 

Tips til utfylling av gode krav:

  1. Benytt kravskjemaet som er utsendt fra din HTV
  2. Krev høyere lønn (for deg eller din gruppe)
  3. Knytt argumentasjonen opp mot et eller flere kriterier i lokal lønnspolitikk
  4. Argumenter for skjevheter i forhold til andre sammenlignbare stillinger i Forsvaret, Staten eller andre virksomheter (HTV kan hjelpe deg med å sjekke lønn til andre i Forsvaret)
  5. Skriv kort, presist, fremoverrettet og objektivt (skryt av deg selv, din lojalitet, kompetanse og hvorfor Forsvaret er så heldig å ha deg som ansatt)
  6. Krev lønnstrinn, endret stillingskode eller kronetillegg
  7. Vær moderat (2-3 lønnstrinn)
  8. Få noen til å lese igjennom kravet før du leverer (Be om hjelp fra tillitsvalgte) NB: Dette er en HTA 2.5.1 forhandling hvor midlene tilføres virksomheten fra det sentrale lønnsoppgjøret. Men det er ikke til hinder for å levere et HTA 2.5.3 krav. Argumenter for begge deler

 

Protokoll HTA 2.5.1 Årlige forhandlinger etter HTA for LO-YS.pdf

Tema