Tid:
|
29. oktober 2020
|
|
Kl. 12.00 – 14.00
|
Sted:
|
Digitalt – MyMeet og Zoom
|
Utsending i henhold til NTLs vedtekter: Årsmøtepapirer med foreningens årsberetning, regnskap og budsjett samt oversikt over innkomne forslag med styrets innstilling og valgkomiteens innstilling sendes ut til alle medlemmer senest 1 uke før årsmøtet (22.oktober 2020).
22.10.2020
Lønnsoppgjøret i staten
I slutten av forrige uke ble det oppnådd enighet i lønnsoppgjøret i staten. Det økonomiske oppgjøret er som følgende:
Alle ansatte får et kronetillegg på lønna på 0,44%, men for ansatte i lønnstrinn mellom 47-63 så er tillegget på 0,54%.
I kroner og øre betyr dette:
For ansatte i lønnstrinn 30 er dette en økning på 1500 kroner
For ansatte i lønnstrinn 40 er dette en økning på 1700 kroner
For ansatte i lønnstrinn 50 er dette en økning på 2400 kroner
For ansatte i lønnstrinn 60 er dette en økning på 2900 kroner
For ansatte i lønnstrinn 70 er dette en økning på 2800 kroner
For ansatte i lønnstrinn 80 er dette en økning på 3600 kroner
For ansatte i lønnstrinn 90 er dette en økning på 4700 kroner
For ansatte i lønnstrinn 100 er dette en økning på 5700 kroner
Ny og fullstendig oppdatert lønnstabell finner du her: https://www.regjeringen.no/no/tema/arbeidsliv/Statlig-arbeidsgiverpolitikk/lonn-og-tariff-i-staten/lonnstabellen/id438643/
Ved hjelp av riksmekleren klarte partene å finne rom for å gi en lønnsøkning for statsansatte i årets oppgjør. Det er gledelig når utgangspunktet til staten var at det ikke var rom for å gi noe i det hele tatt. Oversikten ovenfor viser at resultatet ikke er helt i tråd med vår politikk. Det er krevende for oss at dette oppgjøret bidrar til at lønnsforskjellene i staten fortsatt blir større. Når partene blir enige om å bruke prosenttillegg istedenfor kronetillegg medfører det at differansen mellom lønnstrinnene fortsatt øker. Bakgrunnen for at det brukes prosent og ikke kronetillegg skyldes at staten, UNIO (Forskerforbundet mm.) og YS (Parat) ser seg tjent med prosent og ikke kronetillegg. Det er dessverre slik at det bare er LO og NTL som krever generelle kronetillegg, og som også ønsker å ivareta lønnsutviklingen til de lavest lønte i staten.
Det er viktig å understreke at i år er alle pengene forhandlet sentralt, det betyr at det ikke blir noen form for lokale forhandlinger innen vår tariffavtale i år.
I tillegg er det verdt å nevne at vi har vi klart å styrke flere av bestemmelsene i tariffavtalen, og vi er fornøyde med forpliktende formuleringer på likelønn, bærekraft og miljø. Det er veldig bra! NTL NTNU ønsker å få klima og miljø i tariffavtalen, slik at vi kan bidra til å gjøre staten til en aktør innen klima og miljøspørsmål. Det er også viktig at partene igjen har blitt enige om at staten skal føre lønnsstatistikk for ansatte i staten.
Resultatet i oppgjøret blir sendt ut til uravstemning i løpet av noen uker. NTL NTNU har ikke tatt stilling til om vi skal anbefale våre medlemmer å stemme for eller imot resultatet, dette kommer vi tilbake til.
Kongsvoll
Siden slutten av oktober har det igjen vært mulig å leie vokterboligen på Kongsvoll. Vi ser at det er stor etterspørsel fra ansatte til å bruke Kongsvoll, dette synes vi er svært gledelig. Kongsvoll er i bruk hver helg frem til jul, og mange helger etter jul. Vi i NTL NTNU har spilt inn ønske om at kjøkkeninnredning, gulv og senger blir utbedret, og at NTNUs vedlikehold av Kongsvoll må igangsettes igjen. Dette har NTNU ikke sagt seg villig til per i dag, da Kongsvolls fremtid ikke er endelig avklart. Dette kan du lese mer om i artikkelen under,
https://www.universitetsavisa.no/campus/2020/10/16/Stor-ettersp%C3%B8rsel-etter-%C3%A5-leie-Kongsvoll-22825951.ece
Beredskap ved NTNU
NTL NTNU har løftet spørsmål om beredskap knyttet til eksamensavvikling for våre studenter til sentralt samarbeidsorgan (SESAM). Vi er bekymret for smittesituasjonen i samfunnet, og blant våre studenter, og hvilke konsekvenser smitte og karantene har for studentenes muligheter til å gjennomføre eksamen. Vi mener NTNU har en plikt til å sørge for en sikker eksamensavvikling for ansatte, studenter og eksamensvakter. Dette skal vi følge opp videre i tiden som kommer.
Årsmøte
Vi minner også om årsmøte torsdag 29.okotber. Mer informasjon om årsmøte kommer i egen epost senere i uka.
21.10.2020
Nå har vi lagt bak oss en særdeles uvanlig vår som har medført at arbeidshverdagen vår ble totalt forandret. Vi håper at hverdagen kan bli mer normal til høsten, og at det igjen blir vanligere å treffes fysisk. Det er nok likevel liten tvil om at enkelte smittevernstiltak vil være viktig å overholde også til høsten gitt vi klarer å holde smitten på nivå med i dag. Før vi ønsker deg en god sommer, kommer det informasjon om aktuelle saker.
Tilbakekomst på campus
Til høsten har arbeidsgiver vært tydelig på at hovedregelen for arbeidssted skal være på campus. Dette er vi i NTL NTNU enige med arbeidsgiver i. Det er likevel viktig at arbeidsgiver viser forståelse for at ansatte kan ha ulik oppfatning og følelser rundt det å komme tilbake på arbeidsplassen, dette har vi oppfordret arbeidsgiver til å vise forståelse for. Dette ble også kommentert i en artikkel i Universitetsavisa, https://www.universitetsavisa.no/campus/2020/06/19/Arbeidshverdagen-m%C3%A5-v%C3%A6re-trygg-n%C3%A5r-ansatte-vender-tilbake-til-campus-22099938.ece.
Vi har også oppfordret arbeidsgiver til å komme med retningslinjer på hvordan ansatte og studenter skal forholde seg i undervisningsareal, laboratorier, verksted og fellesareal osv. Det er mye praktisk som skal være på plass for å åpne campus og vi vil oppfordre ansatte til å vise forståelse for at mye nok ikke er på plass fra starten av. Vi ønsker du tar kontakt med din tillitsvalgt, eller oss på kontoret, om det viser seg å være krevende å gjøre jobben og å hensynta smittevernreglene.
Arbeidstid
Staten og hovedsammenslutningene har blitt enige om at kjernetiden er opphevet i staten frem til 15.september. NTL NTNU mener at vi må tilbake til normalordningen med kjernetid når denne avtalen går ut.
NTNU har vedtatt at det til høsten skal være mulig å undervise frem til klokken 18.00, med bakgrunn i at smitteverntiltakene reduserer kapasiteten på campus betydelig. Dette har vi støttet i en periode, men vi forutsetter at ansatte blir kompensert for ulempene dette kan medføre. Vi har tidligere vært tydelige på at arbeidsgiver ikke alene kan pålegge kveldsundervisning, ikke engang for ansatte som er særlig fri og uavhengig; https://www.universitetsavisa.no/campus/2020/02/03/NTLs-klare-melding-til-NTNUs-ansatte-Ingen-kan-p%C3%A5legges-kveldsundervisning-20969617.ece
Og nylig: https://www.universitetsavisa.no/campus/2020/06/25/Kveldsundervisning-m%C3%A5-v%C3%A6re-frivillig-22136810.ece
Det er kanskje også verdt å merke seg at de stillingene som er særlig fri og uavhengig ved NTNU er normalt professor, førsteamanuensis og dosent.
Lønnsoppgjøret 2020
Vårens hovedoppgjør er som kjent forskjøvet til høsten. Forhandlingene starter 1.september, frist for å bli enige er 15.september. Det er grunn til å tro at koronapandemien påvirker rammene for lønnsoppgjøret og det gjør nok at det blir mindre til forhandling enn hva utsiktene var tidlig i år.
Vi får beholde selvråderetten over byggene våre!
Siden april i 2019 har NTL og NTL NTNU jobbet aktivt med å skape engasjement og interesse rundt konsekvensene av forslagene om å ta i fra universitetene råderetten over egen byggningsmasse. I denne saken har vi jobbet tett med våre søsterforeninger på de andre «gamle» universitetene, arbeidsgiver, studenter og politikere for å få frem våre synspunkt. Denne kampen ble kronet med seier i vår. Det betyr at NTNU fortsatt skal eie og drifte største delen av byggningsmassen vi bruker, det er vi utrolig fornøyde med. Takk til alle som har vært med på å sette denne saken på dagsorden!
Hva skjer på NTNU til høsten?
I høst starter arbeidet med å rekruttere nye dekaner og prorektorer. Nye ledere skal være på plass til høsten 2021, i denne artikkelen fra UA får du en oversikt over hvem som har tenkt å søke om ny periode og hvem som nå gir seg https://www.universitetsavisa.no/campus/2020/06/22/Disse-%C3%B8nsker-%C3%A5-fortsette-i-jobben-sin-22100519.ece.
Arbeidet med Elgesetergate 10 skal i gang for fullt, rivning av Fische-bygget skal etter planen starte tidlig i høst.
Det jobbes med retningslinjer for omstilling, disse skal ferdigstilles tidlig i høst.
NTNU skal starte arbeidet med nye retningslinjer for bruk av hjemmekontor.
Skal du ut å reise?
Blir det ferie i Norge i år? Da trenger du ikke å tenke på om reiseforsikringen din dekker sykdom, skade, tyveri o.l. Skal du derimot reise utenlands er det viktig å undersøke om reiseforsikringen dekker behov for hjemreise hvis UDs reiseråd endres, om du får transport hjem ved sykdom osv.
Sparebank 1 har informasjon om dette her https://www.sparebank1.no/nb/bank/privat/forsikring/reiseforsikring/aktuelle-hendelser.html
Verving
Vi minner også om at vi fortsatt har en pågående vervekampanje med fine premier. Vi ser at medlemstallet øker og det er vi veldig glade og stolte over. Takk til alle som bidrar i vervinga til NTL!
NTL NTNU tar ferie
Kontoret stenger dørene og åpner igjen i august. Vi sjekker derimot epost ujevnt i løpet av sommerukene.
Vi vil med dette ønske dere en riktig god sommer!
Med hilsen Sturla, Thomas og Lillian
03.07.2020
Denne meldingene inneholder informasjon fra oss på kontoret om årsmøte, lønnsoppgjøret med mere.
Årsmøte
Årsmøte som er planlagt 23.mars blir utsatt på ubestemt tid. Vi kommer tilbake med mer informasjon når situasjonen er mer avklart, vi antar det er nærliggende å tro at årsmøte først blir avholdt etter sommeren.
Kontoret er stengt
Kontoret er stengt med bakgrunn i føringene fra Folkehelseinstituttet. Vi ønsker å bidra til at smitte ikke spres mer enn nødvendig, og jobber derfor hjemmefra. Kontoret er derfor stengt og ubemannet på ubestemt tid. Vi er derimot tilgjengelige både på epost og telefon.
Lønnsoppgjøret 2020
Årets lønnsoppgjør er utsatt til høsten. Partene (LO og NHO) ble enige om at frontfaget utsettes til høsten, dette betyr også at de øvrige oppgjørene (stat, kommune, overenskomst osv.) blir utsatt.
Aktvitetsnivået fremover
NTL NTNU har per dags dato ingen aktiviteter planlagt og vil ikke planlegge ny aktivitet for våre medlemmer før myndighetene mener det er sikkert.
Rettigheter?
Myndighetene har utvidet rettigheter for arbeidstakere grunnet den pågående pandemien. Dette er rettigheten som nå gjelder.
· Arbeidsgiverperioden for sykepenger kuttes fra 16 til tre dager. Dette betyr at NAV refunderer sykepenger allerede fra fjerde dag
· Arbeidsgiver betaler omsorgspenger for de tre første dagene. NAV overtar betalingsplikten fra fjerde dag
· Kvoten for omsorgsdager dobles:
o 1-2 barn: 20 omsorgsdager
o 3 barn: 30 omsorgsdager
Det kan være fornuftig å holde et regnskap for egen del hvis du må sjonglere mellom ulike typer rettigheter, slik at du har oversikt ved behov.
Ta gjerne kontakt om du har spørsmål, eller om noe er uklart.
Med hilsen oss på kontoret (Sturla, Thomas og Lillian)
16.03.2020
Lokale forhandlinger (mellomoppgjøret 2019)
Årets lokale forhandlinger er avsluttet og partene på LO, Unio og YS avtalen er enige om følgende innretning. I årets oppgjør ønsker partene i grove trekk å prioritere ansatte med lengre sammenhengende tilsettingsforhold ved NTNU. Bakgrunnen for denne prioriteringen er at man ønsker å belønne de som over mange år har vært lojale overfor NTNU. I tillegg er det enighet om at å rette opp noe av skjevhetene i lønnsdannelse for stipendiater ved NTNU.
Prinsippene vi er enige om er som følger:
Fast ansatte med lang tjenestetid ved NTNU
- 1 lønnstrinn til alle fast ansatte i minimum 50 % stilling med minimum 12-19 års sammenhengende tjenestetid (ansatt senest 31.12.07)
- 2 lønnstrinn til alle fast ansatte i minimum 50 % stilling med minimum 20 års sammenhengende tjenestetid t.o.m. lønnstrinn 82 (ansatt senest 31.12.99)
- 1 lønnstrinn til alle fast ansatte i minimum 50 % stilling med minimum 20 års sammenhengende tjenestetid over lønnstrinn 82 (ansatt senest 31.12.99)
1 lønnstrinn til alle fast ansatte i lønnstrinn 46 og lavere som har vært ansatt i minst fire år (ansatt senest 31.12.15)
For stipendiater gjelder følgende.
- Ansatt i perioden 1.1.19 – 30.4.19 får minimum lønnstrinn 54 (lønnsramme 20, flyttes fra alternativ 9 til alternativ 10, evt. med fiktiv ans.)
- Startet i perioden 1.5.18 til 31.12.18, og som er innplassert på lavere lønnstrinn enn 54, gis 1 lønnstrinn i tillegg ved å flyttes fra alternativ 9 til alternativ 10
- Virkningsdato er som lønnsoppgjøret for øvrig; 1.7.19
I tillegg har vi inngått en ny særavtale for renholdere som avlegger fagbrev, samt en ny særavtale for innplassering av postdoktorer.
Det konkrete resultatet av oppgjøret blir ikke offentlig før mandag 11.11.19 klokken 15.00.
Det er først da ansatte får beskjed om uttellingen av oppgjøret, selv om mange vil få en pekepinn på eget resultat ut i fra prinsippene ovenfor.
Oppsummert:
- Oppgjøret har sperrefrist til 11.11.19.
- Det tas sikte på å effektuere oppgjøret på desember lønna.
31.10.2019
1-5 av 22 |
Neste 5 Siste 2