Når blir medlemskapet gyldig?

klokke.jpeg

Her kan du lese om når medlemskapet trer i kraft med fulle rettigheter, når de kollektive forsikringene gjelder fra, og hvordan du gjør med utmeldelse fra et eventuelt tidligere forbund.

Medlemskapet trer i kraft med fulle rettigheter første dag i den første måneden du betaler kontingent, enten ved faktura eller ved lønnstrekk. Hvilken måned dette blir kommer an på når i måneden du melder deg inn, men det kan ta en og en halv måned fra innmeldingstidspunktet dersom du jobber i en virksomhet med lønnstrekk og du melder deg inn rett etter den månedlige utvekslingen.

Kollektive forsikringsordninger er gyldige fra det øyeblikk innmeldingen ankommer NTLs forbundskontor. Bruker du NTLs elektroniske innmeldingsskjema gjelder tidspunktet du mottar bekreftelses-sms om at innmeldingen er registrert. At forsikringene skal tre i kraft forutsetter at du oppfyller vilkårene for medlemskap i NTL.

Hvordan bytte fagforening når du allerede er medlem i en annen?
Dersom du fra før er medlem av en annen fagforening kan det være at en karanteneperiode trer i kraft fra den forrige fagforeningens side. Hvis du kommer fra en fagforening i LO kan NTL overføre medlemskapet slik at du unngår opphold i medlemskapet og eventuell dobbelbetaling. Hvis du kommer fra en fagforening utenfor LO må du selv ordne utmeldingen fra det forrige forbundet. 

Du kan når som helst bytte fagforening. Meld deg ut via e-post, eller ved å logge inn på organisasjonens nettside. 

Koster det meg noe å bytte til NTL? 
Det varierer. Du betaler uansett ikke kontingent til NTL før medlemskapet i din gamle fagforening er avsluttet, om du i en overgangsperiode er medlem i begge.