Gjennomføring av streiken

ropert-green.jpg

Kommer det ingenting ut av meglingen går vi til streik. Da er det viktig at alle vet hva vi streiker for. Det er flere måter å sikre dette. Medlemsmøter, e-post, sms, plakater og flyere er noen av metodene.

Å ha hyppige medlemsmøter under streiken er nyttig av mange grunner. Det gjør det lettere å spre informasjon, det gjør det letter å holde kontakt og sikre at folk møter opp på streikevakt når de skal, det er med på å holde humøret og engasjementet oppe.

Alle som er i streik får streikebidrag og skal møte opp til møter og arbied de blir pålagt av fagforeningen under streiken. Tenk litt på hvordan man utnytter dette på en god måte. Folk ønsker som regel å engasjere seg, men det krever at arbeidet for fagforeningen er gir noe tilbake og er meningsfylt.

Det er lurt å tenke gjennom på forhånd hvor man kan møtes. Har man tilgang til et møterom? Kan man låne eller leie seg inn noe sted? Finnes det en koselig kafe i nærheten? Uansett er det kjekt å ha et fast møtested der medlemmene kan stikke innom og treffe kollegaer også utenom de fastsatte møtene.

I mange tilfeller er det flere virksomheter som er i streik. Kanskje kan man dele møterom eller avtale et felles sted å møtes. Fellesskap om streiken virker alltid positivt!

Arranger gjerne sosiale sammenkomster også!


Tilbake til oversikten