Orginal - Rød

Podcast «Hverdagen med NTL NAV Oslo» – Omsorgstrøtthet

NTL NAV Oslos arbeid med temaet omsorgstrøtthet bærer frukter: Nå kommer en egen episode i NTL NAVs podkast.

Siden 2022 har NTL NAV Oslo satt tema omsorgstrøtthet på agendaen, blant annet via nasjonalt webinar i NTL NAV med psykolog Per Isdal, og gjennom endringer til NTL NAVs prinsipp og handlingsprogram på sist representantskapsmøte. NTL NAV har fulgt opp problemstillingen i sentralt AMU. Nå har NTL NAV Oslos Tone Salthe og etatstillitsvalgt Johan Gunnerud redegjort ytterligere for temaet i NTL NAVs podkast Hverdagen med NTL.

Hva er omsorgstrøtthet?

Omsorgstrøtthet, eller compassion fatigue, kan være en stor arbeidsmiljørisiko i hjelperyrker med høye emosjonelle krav. Risikoen økes ved høyt arbeidspress, lite opplæring eller muligheter til faglig refleksjon, lite muligheter for refleksjon over hva jobben gjør med oss, gjennom for eksempel gruppeveiledning, og manglende systemer for debrief.

Som resultat av dette kan ansatte bli utslitte, få nedsatt konsentrasjon, større følsomhet eller bli nummen for å kunne holde sakene på en emosjonell avstand. Men det får også konsekvenser for brukere når veiledere sliter på arbeidsplassen. Som Tone ordla det: En redusert hjelper er en dårlig hjelper. Vi bør sette «oksygenmasken på oss selv før vi hjelper andre».

Hvis omsorgstrøtthet ikke forebygges, er resultatet høyt sykefravær og i verste fall at flere slutter i jobben.

Hva kan gjøres for å forebygge?

Det er viktig å huske at det ikke kun handler om selvivaretagelse, sier Tone, men også et lederansvar gjennom medarbeiderivaretagelse. Johan forteller om at det finnes en modul i veiledningsplattformen som et steg videre på virksomhetsnivå. Men han understreker at det kun er begynnelsen av arbeidet, sammen med medarbeiderundersøkelsene. Dette er noe som skal følges opp og fortsatt jobbes systematisk med fremover.

Som neste steg spekuleres det i lederopplæring. Temaet burde også tas opp lokalt på hvert kontor, for eksempel av plasstillitsvalgte. Da er det viktig å høre med medlemmene hva de mener er de største problempunktene på akkurat deres arbeidsplass. Dette er en jobb som krever kontinuerlig arbeid, noe NTL NAV Oslo ønsker å fremme og bidra til.

Du finner podkasten her: NTL NAV

Lenke til podkastoversikten på nettsiden til NTL NAV finner du her: Hverdagen med NTL NAV | Podcast on Spotify

Lenke til «Hverdagen med NTL NAV» på Spotify finner du her. Lenke til «Hverdagen med NTL NAV» på Apple podcast finner du her: Hverdagen med NTL NAV on Apple Podcasts

Tema