Orginal - Rød
Delegasjonen fra NTL NAV Oslo
Foto
Anders Hauge-Eltvik (LO-media)

NTL NAVs representantskapsmøte 2024: NTL NAV Oslo var en av de største og tydeligste avdelingene!

NTL NAV Oslo frekventerte ofte på talerstolen, og fikk gjennomslag for svært mye.

«Jeg er mest stolt av at vi fikk snudd mangfold fra festtaler til praksis,» sier leder Petter Gunerius Haug. NTL NAV Oslo synes det manglet mangfold i styret og fikk benket NTL NAV Oslos Mahsa Bahari fra en varaplass til styremedlem. «Med dette fikk styret også et veldig dyktig styremedlem, som kommer til å gjøre en veldig god jobb for NTL NAV.»

 

KI inn i prinsipp- og handlingsprogrammet

Avdelingen tok også initiativet til å få inn formuleringer om kunstig intelligens (KI) i NTL NAVs prinsipp- og handlingsprogram (php). Det ble et populært tema og andre hengte seg på med flere endringsforslag, til slutt ble redaksjonskomiteens forslag stemt inn. Forslaget tok inn i seg flere av momentene fra både vårt opprinnelige forslag og endringsforslagene:

«NTL NAV er positive til bruk av KI-teknologi (kunstig intelligens). Forutsetningen er at teknologien innføres etter grundige vurderinger, og sørger for at ansatte får frigjort tid til oppgaver som krever skjønnsmessige vurderinger. KI skal ikke benyttes innen HR, inklusive rekruttering, og bruken av KI skal ivareta både brukeres og ansattes personvern.»

 

Mange seiere

«Jeg er også fornøyd med at vi fikk opprettholdt at vi har to år mellom representantskapsmøtene, i stedet for tre. Det er en seier for demokratiet i organisasjonen vår,» sier Mahsa Bahari. «I tillegg fikk vi opprettholdt i php å arbeide for harmonisering av lønns- og arbeidsvilkårene for kommunalt og statlig ansatte ved NAV-kontorene. Dette er spesielt viktig for oss her i Oslo!»

Avdelingen fikk også inn setninger i php om å jobbe mot enhver svekkelse av streikeretten, samt å jobbe for en aktiv seniorpolitikk og opprettholdt setninger om pensjon.

 

Oslo har gjennomslag

I tillegg fikk avdelingen opprettholdt i php at NTL NAV skal ha rutiner når det gjelder omsorgstrøtthet hos tillitsvalgte. NTL NAV Oslo fikk gjennomslag for dette i php ved forrige representantskapsmøte, så vel som krav rettet mot arbeidsgiver når det gjelder forebygging mot omsorgstrøtthet.

«Denne gangen sto mange på talerstolen også fra andre avdelinger og forsvarte dette punktet. Med andre ord: Temaet omsorgstrøtthet har nå blitt en integrert del av NLT NAV! Vi har gjennomslag» sier Carina Stokka «Neste mål er vårt krav om opplæring i avvergingsplikten!»

I år var dette NTL NAV Oslos forslag til uttalelse handlet om. Du kan lese den her. Uttalelsen ble vedtatt!

 

Engasjementet fra avdelingen ble også omtalt på frifagbevegelse

Dino Islamagics fokus under debatten etter beretningen ble omtalt i NTL-magasinet. Det samme ble forebygging av omsorgstrøtthet blant tillitsvalgte.

Tema