Orginal - Rød
Torgeir har Nina og Ricky som gjester i den siste podkasten. Temaet er "demokratiet i NAV". Ove var ikke med på denne utgaven av podkasten.
Foto
Johan Gunnerud

«Hverdagen med NTL NAV» - sannsynligvis den beste podkasten som omhandler både NTL og NAV!

NTL NAVs egen podkast «Hverdagen med NTL NAV» har lenge vært et overskuddsprosjekt for leder i NTL NAV Torgeir Homme og hovedtillitsvalgt i NAV Arbeid og ytelser Ove Torheim-Sandvik. De har laget en serie episoder som utgjør NTL NAVs medbestemmelsesskole, de har intervjuet alle partilederne om hva de mener om NAV i forbindelse med valget i 2021 og dessuten laget en rekke episoder som handler om hverdagen med NTL NAV og dermed også indirekte om hverdagen i NAV.

Nå er tida inne for å strukturere utgivelsene. Fra januar 2024 er målet at det skal komme en ny episode den første mandagen hver måned. Den kan komme litt seinere, for eksempel i februar da podkasten hadde gjester fra både Trøndelag og Finnmark. En liten justering for å legge innspilling sammen med andre reiser der altså.

 

– Vi er begge ivrige podkastlyttere og gleder oss til våre yndlingspodkaster kommer med en ny episode, gjerne på en fast dag. Den forutsigbarheten og forventningen ønsker vi å skape for våre lyttere også, sier leder i NTL NAV Torgeir Homme.

 

Demokratiet i NAV

I denne månedens episode er Torgeir uten Ove, men med seg har han etatstillitsvalgt Nina Åsbakk med røtter i NTL NAV Hjelpemidler og tilrettelegging (HoT) og hovedtillitsvalgt og avdelingsleder i NTL NAV Troms og Finnmark Ricky Mehmi. Temaet er intet mindre enn «demokratiet i NTL NAV». Hvordan er vår organisasjon bygd opp og hvordan kan du være med å påvirke gjennom NTL NAV? Hvordan kan man engasjere seg og hvordan vil vi at medbestemmelsen skal fungere? Sjekk ut siste episode og hør mer om blant annet plasstillitsvalgtrollen, hvordan vi velger tillitsvalgte og det sagnomsuste «rep.møtet»!

 

Medbestemmelsesskolen

– Medbestemmelsesskolen var Oves idé, forteller Torgeir. Målet var å gi tillitsvalgte litt drahjelp og inspirasjon på vei inn i medbestemmelsesmøtene. – Noen avdelinger har brukt podkasten i sin opplæring av nye tillitsvalgte. Etter medbestemmelsesskolen spilte vi inn noen episoder med etatstillitsvalgt Harald Langstad, som svarte på masse forskjellige spørsmål fra lytterne, sier Ove.

 

Hvorfor Podkast?

– Det er et effektivt medium. Vi kan formidle mye på 30-45 minutter og det er en måte å ta inn stoff på som kan kombineres med andre aktiviteter som husarbeid, gåtur, og ja, kanskje ikke akkurat løpetur, men iallfall andre fysiske aktiviteter. Våre medlemmer sitter mye foran skjermen og det å endre stimuli fra øye til øre kan være godt, drodler Torgeir.

 

To glade amatører

– Det har vært en reise. Vi startet fra bunn, leide LO Medias studio her i Møllergata, spilte inn, klippet episodene og publiserte på ulike plattformer. Det er mye å tenke på for å få god lyd, men samtidig er det viktig å ikke ta alt så alvorlig, forteller Ove.

 

Temaer framover

– Vi har en god del temaer vi tenker å ta tak i framover, blant annet «omsorgstrøtthet», «lønns- og personalpolitikken i NAV» og «hoved(lønns)oppgjøret». Kanskje vi tar opp en episode i forbindelse med Arendalsuka i august. Vi forsøker å veksle mellom å være aktuelle og å løfte fram temaer som vi tror er viktige for våre tillitsvalgte og medlemmer, avslutter Torgeir og Ove.

PS. Har du innspill på tema eller andre ting, så ta gjerne kontakt med Torgeir & Ove.

 

Her kan du lese en artikkel i FriFagbevegelse som ble publisert for to år siden om podkasten til NTL NAV.

 

Lenke til podkastoversikten på nettsida vår (www.ntlnav.no) finner du her.

Lenke til «Hverdagen med NTL NAV» på Spotify finner du her.

Lenke til «Hverdagen med NTL NAV» på Apple podcast finner du her.

 

Sjekk også ut andre podkaster i samme sjanger, for eksempel FriFagbevegelse sin «Rørsla» og NTLs nye podkast «Vesentlig».

 

Tema
NTLs organisasjon