Håndbok for unge tillitsvalgte i NTL

Vurderer du å bli ungtillitsvalgt i NTL? Oppgaven som ungtillitsvalgt er både spennende og utfordrende. Vi har laget en håndbok som skal gjøre oppgaven litt lettere.

Håndbok for unge tillitsvalgte

I denne håndboken har vi samlet aktuelt stoff og gode erfaringer som kan være til hjelp for deg i den daglige rollen som ungdomstillitsvalgt. Den vil bli oppdatert gjennom innspill fra dere, egne erfaringer i avdelinger og gode ideer fra andre avdelinger. Har du innspill til noe som burde vært med, ta kontakt med oss

Presentasjoner og vervetips

Presentasjoner

Hva er NTL Ung

Kaffekurs - midlertidig stillinger

Faglige rettigheter på 123

Verving - enkelt og greit

ABE-kuttene, hva er de og hva gjør vi

Vervetips

Ti gode grunner til å bli medlem i NTL og NTL Ung

1. NTL er den største fagforeningen i staten, og har i dag ca. 50.000 medlemmer.

2. Vi jobber for å sikre gode lønns- og arbeidsvilkår for alle, uansett hvor du jobber eller hva du jobber med.

3. Som medlem får du hjelp i arbeidsforholdet, enten fra tillitsvalgte eller NTLs forbundskontor i forhandlinger og klager.

4. Som medlem i NTL har du en solid fagforening i ryggen. Det er 3000 tillitsvalgte over hele Norge, på arbeidsplasser og studieinstitusjoner

5. Som medlem i NTL får du Norges beste innboforsikring, samt andre forsikringer og tilbud gjennom LOfavør.

6. Gratis deltakelse på kurs og konferanser arrangert av NTL, AOF og LO. Spennende aktiviteter og nettverksarena.

7.NTL har flere stipendordninger hvor du kan søke til etter eller videreutdanning.

8. Du kan engasjere deg i en av Norges viktigste politiske bevegelser. NTL er en aktiv forkjemper for den norske velferdsmodellen og arbeider for styrking av det offentlige tjenestetilbudet, og har tatt et aktivt valg i miljøutfordringene.

9. NTL er partipolitisk uavhengig

10. Kontingenten er 1,1% av brutto lønn og du kan for inntektsåret 2017 trekke fra 3 850 kroner av fagforeningskontingenten på skatten (post 3.2.11 i selvangivelsen).

 

NTL UNG - RIKTIG FOR DEG SOM ER STUDENT FORDI:

NTL hjelper deg i studietida
Vi jobber politisk for å gjøre studiehverdagen din bedre. Sammen med andre studentorganisasjoner og politiske partier arbeider vi for heltidsstudenten, billigere studielån og flere og billigere studentboliger. Visste du at arbeidsmiljøloven ikke gjelder for studenter? Dette vil vi endre!

NTL hjelper deg i arbeidslivet
Som studentmedlem i NTL, er du en del av LO-familien. Jobber du ved siden av studiene trenger du ikke å stå alene i møte med sjefen. Da har du en sterk fagforening i ryggen hvis du trenger hjelp.

NTL hjelper deg på fritida
Du har landets aller beste og rimeligste forsikringer i LOFavør, og du er beskyttet både på jobb og i privatlivet. Vår gratis innboforsikring er Norges beste. Uansett hva som skulle skje hjemme hos deg får du erstattet alle eiendelene dine. I tillegg får du høyere BSU-rente, billig og bra reiseforsikring og flere bank- og forsikringsfordeler enn du kan telle.

Vi står sterkere sammen
Vi tror at vi får til mer sammen og som medlem i LO er du del av noe større enn deg selv. Det var vi som kjempet fram 8-timersdagen, Lånekassen og lik rett til utdanning. Det er mer som gjenstår før vi er i mål med en god studie- og arbeidshverdag for alle.

Bli med på laget vårt - framtida krever sterke fellesskap!

 

Deling