Orginal - Rød

DET 8. ORDINÆRE REPRESENTANTSKAPSMØTET I NTL NAV - bevilgninger

Sundvolden Hotel

17.-19. april 2024

 

 


 

Bevilgninger

 

NTL NAVs representantskapmøte 2024 bevilger 50.000 kr til Norsk Folkehjelps hjelpearbeid i Palestina og 25.000 kr til Norsk Folkehjelps hjelpearbeid i Ukraina. 


Begrunnelse 

NTL NAV har tradisjon for å støtte Norsk Folkehjelp gjennom bevilgninger på våre representantskapsmøter. Norsk Folkehjelp ble stiftet av LO i 1939 og er fagbevegelsens humanitære hjelpeorganisasjon. I en stadig mer urolig verden er det to konflikter som styret ønsker å bevilge penger til:  

Situasjonen for uskyldige sivile i Gaza blir verre for hver time som går. 
 
Gaza er hermetisk lukket. All innførsel av mat, vann, medisiner og drivstoff er stoppet, og strømtilførselen fra Israel er kuttet. Bombingen er nærmest konstant, og FN melder om over en og en halv million internt fordrevne. Sivil infrastruktur som flyktningleirer, sykehus, moskeer og skoler angripes igjen og igjen, ingen steder trygge å oppholde seg, og befolkningen på Gaza har ingen steder å flykte. 

Samtidig er krigen i Ukraina den største humanitære krisen i Europa siden andre verdenskrig. FNs høykommissær for flyktninger anslår at en tredjedel av befolkningen har blitt tvunget på flukt. Over 7 millioner ukrainere har blitt internt fordrevet, mens mer enn 6 millioner har flyktet ut av landet.  

 

NTL NAVs representantskapsmøte 2024 bevilger 10.000 kr til Støttekomiteen for Vest-Sahara. 

 

 

Begrunnelse 

Marokko okkuperer deler av Vest-Sahara og forhindrer avkoloniseringen. Rundt 200.000 saharawier har flyktet fra sitt hjemland og bor i dag i flyktningleirer på den algeriske siden av grensen til Vest-Sahara. Støttekomiteen for Vest-Sahara er en medlemsorganisasjon stiftet i 1993. Foreningens mål er at folket fra territoriet Vest-Sahara skal få innfridd sin legitime rett til selvbestemmelse og uavhengighet fra kolonitiden. NTL NAV ønsker å støtte dette arbeidet, med å gi en bevilgning til Støttekomiteen for Vest-Sahara.   

 

Tema
NTLs organisasjon